Hvad er vores kugledyner produceret af?

Stendynens kugledyner og andre sansestimulerende hjælpemidler er produceret af 100 % naturlige materialer.

Yderst er dynen betrukket med et betræk i kraftigt, ubleget bomuldslærred testet for rester af  sundhed- og miljøskadelige stoffer, holdt i et neutralt mønster.

Kugledyner Fyldt med kalkgranulater

Inden i dynen anvendes en særlig form for kalciumkarbonat, også kendt som kalksand. Det er produceret af knuste kalksten, der bliver varmet op og tilsat vand.

Derved dannes de kalciumkarbonatkorn, som vi anvender i vores kugledyne. Når de har fået den ønskede størrelse på mellem 1 og 3 mm, sies vandet fra, og kornene tørres. Nu er hvert enkelt korn fuldstændig hårdt, og kan hverken optage fugt, væske eller danne grobund for bakterier.

3 gode grunde

Til at vælge en kugledyne fra Stendynen.

01

Betræk i kraftigt, ubleget Oeko-tex-certificeret bomuldkanvas

02

Alle dyner og sansestimulerende hjælpemidler er CE-mærkede

03

Fyldet suger ikke fugt, hvorfor du undgår mug og skimmel

Sådan er Stendynens kugledyner opbygget

Inden i bommuldslærredet, holdes kalsiumgranulatet på plads i nogle lange tunneller.

Efter tunnelerne er fyldt op med granulaterne, syes der på tværs gennem tunnelerne. Derved opstår der en masse små kamre med kugler, som er jævnt over hele dynen.

Kamrene sikrer, at Stendynens kugledyner og andre sansestimulerende hjælpemidler kan give en ensartet berøring af den del af kroppen, som de dækker.

Derved opnås den ønskede beroligende og tryghedsgivende effekt, der giver det kærlige kram, som vores kugledyner er så kendte for.

Disse fordele giver Stendynens kugledyner

Kugledyner fra Stendynen giver sensitive børn og voksne, samt personer med ADHD, autisme, demens og motorisk eller psykisk uro den ro og tryghed, de har så svært ved at finde på andre måder.

1

Giver dig et kærligt kram

Kugledynens øgede vægt føles som et kærligt kram over hele kroppen. Det udløser den beroligende neurotransmitter serotonin, samt lykkehormonet oxytocin som også er kendt for at give psykisk ro og balance.

2

Bedre dage og nætter

Den beroligende og tryghedsskabende effekt fra kugledynen gør det nemmere at finde ro til at sove hele natten igennem. Det giver bedre dage, ligesom vores sansestimulerende hjælpemidler kan anvendes til at øge koncentrationen.

3

Ingen kemi eller allergener

Stendynens kugledyner er den sundeste dyne, du kan sove med. Der er ikke anvendt farlig kemi, ligesom dynen ikke indeholder allergener – eller kan give grobund for dem. Samtidig tillader den kroppen af ånde, når du er varm.

Håndsyede kugledyner med kærlighed

Selv om vi ikke længere syer vores dyner selv, men producerer dem på en fabrik i nærheden, foregå produktionen med respekt for miljøet. Samtidig er både bomuldsstof og kugler produceret bæredygtigt.

Alle dyner og andre hjælpemidler kvalitetstestes grundigt, før vi sender dem til dig fra vores lager. Vi anbefaler, at du altid bruger vores kugledyner med betræk. Dels for at mindske behovet for vask af selve dynen, samt for at holde på kuglerne hvis der mod forventning skulle gå hul på et af kamrene i dynen.

Bestiller du en kugledyne fra Stendynen, modtager du den med GLS i løber af 3-5 hverdage.

Kugledyne fra Stendynen på en stol