Stendynen til vores egen søn

Vores søn er særlig sensitiv og født for tidlig.

Det betyder, at han ofte slås med uro i kroppen. Specielt hver aften, når han skal til at sove. Særligt slemt er det, hvis der er sket for meget i løbet af dagen. Eller hvis vi har været inden i en periode, hvor der har været lidt for travlt.

Så ligger han bare, og vender og drejer sig i flere timer, efter at han er lagt i seng. Det er ikke kun opslidende og ødelæggende for hans nattesøvn. Det tærer og plager også os som forældre.

Så da vi første gang hørte om tyngdedyner og kugledyner, tænkte vi, at det måtte vi prøve. Men enten larmede de, var for varme at sove med, eller også var der noget andet galt.

Mand står ved havet med Kugledyne fra Stendynen over skuldrene

Den helt rigtige 'stendyne'

Vores kugledyne med det kærlige kram redder nattesøvnen, og gør det nemmere at koncentrere sig i hverdagen. Det stod hurtigt klart for os, da vi efter mange forsøg med andre produkter, selv havde fået skabt den helt rigtige ”stendyne” til vores søn.

Den 100 % naturlige løsning

Derfor måtte vi selv i gang med at finde en løsning. Fra starten var vores klare målsætning, at kugledynen kun skulle bestå af naturlige og behagelige produkter. Ikke noget med plastikkugler, kæder eller noget af det andet, vi havde prøvet.

Valget til fyldet faldt på helt almindeligt akvariesand. Det har også det lidt kemisk klingende navn kalciumkarbonat. Sandet kommer fra nogle af de steder, hvor de bryder marmor nede i Tyskland.

Det er altså et helt naturligt materiale, som er – nå ja – stenhårdt. Derfor kan det hverken opsuge fugt eller skabe grobund for bakterier, skimmel eller mug. Samtidig tillader det kroppen at komme af med varmen, så du ikke bliver svedig af at ligge under dynen.

Sandet syes ind i nogle lange kanaler i bomuldslærredet  som er testet for rester af  sundhed- og miljøskadelige stoffer, som udgør betrækket på dynen. Til sidst syer vi nogle gange på tværs hen over dynen, så sandet bliver liggende jævnt fordelt i nogle kamre over hele dynen.

Det sikrer, at vores kugledyne berører hele kroppen på samme kærligt krammende måde. Det er nemlig det, der skaber den fantastiske effekt, som kugledyner har på særligt sensitive – både børn og voksne.

Stendynen – håndlavet med kærlighed i Vestjylland

I starten producerede vi selv alle de stendyner, som vi sælger her på siden. Hver eneste af dem var syet med den grundighed og kærlighed, som kun en forælder kan have, som selv har set, hvilken forskel Stendynen kan gøre for et barn.

I dag er efterspørgslen blevet så stor, at vi ikke længere syr dynerne selv. Det foregår hos et firma i Herning. Men vi tester selv hver eneste dyne eller andet sansestimulerende hjælpemiddel, inden vi sender det ud af døren. Så ved vi, at det lever op til nøjagtig de samme krav, som vi stillede til os selv, den gang vi selv syede dynerne.

Jeg kan ikke undvære min Stendyne

Allerede efter den første nat kunne vi mærke en forandring – og snart var vores søn og hans Stendyne uadskillelige. Han brugte den også tit om dagen, når uroen var ved at tage overhånd.

Det gav os ideen til at lancere de andre ro-givende hjælpemidler: Kraven og benpuden. De er nemme at bruge i hverdagen – og en meget mere værdig måde at skabe ro på, fremfor de løsninger som mere ligner en spændetrøje.

Selv siger han, at han ikke kan undvære sin stendyne. Han udtrykker det meget direkte: “Jeg elsker min Stendyne, den klemmer mig så dejligt.”

Samtidig er “Jeg føler mig ikke helt vild og “towlig” i mit hoved mere (han er jyde;-)). Det er ligesom om, min hjerne ikke eksploderer mere” nok den bedste måde at udtrykke den effekt, som Stendynen har haft på hans hverdag.

Vi ville bare ønske, vi havde haft kugledynen til ham, allerede da han var helt lille. Så havde han fået en meget bedre start på livet uden lange, ulidelige nætter, hvor han ikke kunne finde ro.

En anerkendt og skattet dyne

Siden maj 2016 har vi fået testet Stendynens kugledyner på sygehusafdelinger, plejehjem og hos ergoterapeuter med god respons og mange rosende ord med på vejen.

Det – sammen med de mange søde og skønne kundeudsagn – er en stor anderkendelse, som vi er stolte af. De betyder, at vi gør os endnu mere umage, og får endnu flere erfaringer. Dem veksler vi bl.a. til ideer til nye produkter, der kan give mere ro og tryghed i hverdagen.